Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka

Izjava o zaštiti i prikupljanju podataka, privatnosti, djeljenju osobnih podataka te načinu informiranja i brisanja osobnih podataka

Ova Izjava o zaštiti osobnih podataka za HIDROSPOJ primjenjuje se od 25. svibnja 2018. Korištenjem naših usluga povjeravate nam svoje podatke. Ova Izjava opisuje koje podatke prikupljamo, na koji ih način obrađujemo te u koje ih svrhe upotrebljavamo, kao i vaša prava povezana s vašim podacima.
Za obradu podataka odgovoran je:
HIDROSPOJ
Vrbovečki Pavlovec 79
10340 Vrbovec
Tel.: +385 1 2791 414
Povjerenik za zaštitu osobnih podataka dostupan je putem:
Adresa e- pošte za kontakt: info@hidrospoj.hr
Napomena: „Zaštita osobnih podataka“

1. Opće napomene

Sigurnost i zaštita Vaših osobnih podataka tijekom korištenja naše web stranice i suradnje sa tvrtkom HIDROSPOJ  je nešto o čemu jako brinemo. Zalažemo se za poštivanje svih važećih zakona o zaštiti podataka i privatnosti.
HIDROSPOJ se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke koji su nužni za ispunjenje naših obveza te Vas informira o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje mogućnost izbora o upotrebi podataka, uključujući mogućnost odluke želite li ili ne da se Vaše ime ukloni s lista koje se koriste za korespondenciju i marketinške aktivnosti. Svi se podaci strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.
Upotrebljavamo sljedeće osobne podatke:
a) vaše temeljne osobne podatke: ime i prezime i podaci za kontakt (adresa, adresa e-pošte, broj telefona), informacije o tvrtki koje ste nam osobno dali ili su javno objavljeni ( sudski registar)
b) ostale osobne podatke, koje nam vi ili treće osobe stavljate na raspolaganje prilikom sklapanja ugovora ili tijekom trajanja ugovornog odnosa (lozinke i korisnički računi);
Sve temeljne osobne podatke o Vama, a koje niste sa nama osobno podijelili prikupljamo samostalno bez vašeg direktnog pristanka – na temelju privole i suglasnosti da Vas povratno kontaktiramo ili na temelju ugovora ,a javno su dostupni te ih preuzimamo sa službene web stranice Sudski Registar – Ministarstvo Pravosuđa Republike Hrvatske https://sudreg.pravosudje.hr i sa službene web stranice FINA-e http://rgfi.fina.hr/JavnaObjava-web. U slučaju promijene zakona o objavi podataka na navedenim web stranicama, Vaše ćemo podatke nećemo više prikupljati i istovremeno ćemo ih ukloniti. Slanjem upita putem web stranice /telefonski/e poštom ili poštom suglasni ste da o Vama prikupimo javno dostupne podatke.
Slanjem upita putem web stranice, telefonski ili putem e pošte izričito izjavljujete da ste tvrtki HIDROSPOJ dobrovoljno stavili na raspolaganje svoje podatke koje dobrovoljno iznesete (ime i/ili broj telefona i/ili adresu e pošte) te sve ostale javno dostupne podatke sa službenih web stranica u vlasništvu Republike Hrvatske te dozvoljavate da ih ista pošteno i zakonito koristi u svrhu izvršavanja svojih usluga.
Osobne podatke koje ste dobrovoljno podijelili prikupljamo i obrađujemo radi održavanja kontakata s kupcima, reklamiranja i obrade narudžbi.
Vaše podatke ni na koji način ne pohranjujemo u bilo kakve vlastite baze podataka niti ih ne obrađujemo, osim u slučaju ugovorne obveze.
Naša pravila zaštite privatnosti osmišljena su kako bi Vas obavijestili o informacijama i osobnim podatcima koje prikupljamo o Vama, u koju svrhu ih koristimo, i o Vašim mogućnostima u pogledu prikupljanja i korištenja. Ta pravila odnose se na potencijalne kupce, klijente i posjetitelje web stranice www.hidrospoj.hr
Korištenjem naše web stranice i/ili slanjem osobnih podataka e poštom i/ili davanjem osobnih podataka telefonskim putem, suglasni ste da se Vaši osobni podatci obrađuju i koriste kao što je opisano u ovim pravilima, a Vaši podatci bit će pohranjeni, obrađivani i korišteni u skladu s ovim pravilima i propisima kojima se uređuje pitanje zaštite osobnih podataka. Ako se ne slažete s ovim pravilima, nemojte koristiti naše web stranice, nemojte nigdje ispisivati svoje osobne podatke niti stupati sa nama u kontakt na bilo koji način.
Obrađujemo i koristimo Vaše podatke kako bismo Vam omogućili korištenje internetskih stranica tvrtke HIDROSPOJ kao i pružanje informacija o našim uslugama i u druge svrhe na koje ste unaprijed pristali.
Naši zaposlenici koji će obrađivati Vaše upite obavezali su se na diskreciju.
Nećemo prosljeđivati Vaše osobne podatke trećim bez Vašeg pristanka; osim u svrhu realizacije naših usluga za koje ste nas angažirali, koji možete opozvati u svako doba.
Podatak o Vašoj email adresi se ne sprema u nikakvu vlastitu bazu podataka već se sprema na vanjske servise koje koristimo (poput Gmaila i sličnih) i ne briše se automatski, već nam za to trebate uputiti zahtjev a svi ostali Vaši osobni podaci se ne spremaju, osim u slučaju ugovorne obveze i brišu se po prestanku ugovornog odnosa, a najkasnije po isteku svih zakonskih obveza pohranjivanja, osim u slučaju da je pokrenut postupak prisilne naplate neplaćenih potraživanja ili ako je uložen prigovor na uslugu u roku, sve do konačnog dovršetka postupaka po prigovoru u skladu s važećim propisima.
Ako ne ispunite svoje ugovorne obveze, kako bismo se zaštitili kao vjerovnik možemo proslijediti odgovarajuće osobne podatke i koristiti se uslugama fizičkih i pravnih osoba za naplatu potraživanja (npr. odvjetnički uredi, agencije za naplatu potraživanja i slično). Prije nego što poduzmemo takvu mjeru, o tome ćemo vas posebno obavijestiti putem podataka za kontakt koje ste nam dali ili putem samog sučelja usluge, kako bismo vam dali priliku za očitovanje.

2. Obrada podataka povezana s preglednikom

Kao i kod svih web stranica, kada se pristupa web stranicama tvrtke HIDROSPOJ  naš web poslužitelj privremeno pohranjuje naziv domene ili IP adresu računala koje pristupa, kao i datum pristupa, upite o datotekama od strane posjetitelja web stranice (ime datoteke i odgovarajući cjeloviti podatci o internet adresi), http ili https povratni kod, vrstu preglednika i veličinu datoteka prenesenih tijekom posjeta u bajtovima. Te informacije su potrebne za prijenos datoteka koje ste zatražili od web stranice tvrtke HIDROSPOJ na Vaše računalo, te za potrebe sigurnosti sustava. Kolačići (za detalje molimo pogledajte 4. točku) također će se koristiti za prikupljanje anonimnih podataka o prometu korisnika naših web stranica, a ti anonimni podatci o prometu mogu se koristiti u svrhu istraživanja tržišta i dizajniranja web stranice prema interesima i potražnji korisnika.
Ova internetska stranica koristi Google Universal Analytics, uslugu za analizu web stranica koju pruža Google Inc. (“Google”). Google Analytics Universal koristi “kolačiće” (vidi 4. točku u nastavku) kako bi pomogao analizirati korisničko ponašanje. Informacije koje generira kolačić o Vašem korištenju web stranice općenito će se prenijeti i pohraniti u Google na poslužitelje u Sjedinjenim Američkim Državama. Na ovoj web stranici aktivirana je IP-anonimizacija koja skraćuje Vašu IP adresu na području država članica Europske unije ili drugih potpisnika Sporazuma o Europskom gospodarskom prostoru. Samo u iznimnim slučajevima cijela IP adresa će se prvo prenositi na Googleove poslužitelje u SAD-u i tamo skratiti. Google će te informacije u ime operatora ove web stranice koristiti u svrhu analize Vašeg korištenje web stranice, sastavljanja izvješća o aktivnostima na web stranici za web operatera i za pružanje drugih usluga koje se odnose na aktivnosti na web stranici i korištenje interneta. IP adresa koju Vaš preglednik prenosi u okviru usluge Google Analytics Universal neće biti kombinirana s bilo kojim drugim podatcima koje ima Google. Možete odbiti pohranu kolačića odabirom odgovarajuće postavke na svom pregledniku, no imajte na umu da, ako ste to učinili, možda nećete moći koristiti sve značajke ove web stranice. Također možete isključiti praćenje od strane Google Analytics Universala preuzimanjem i instaliranjem opcije Google Universal Analytics “Opt-out Browser Add-on” za Vaš web preglednik: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

3. Korištenje osobnih podataka koje dijelite s nama po izboru

Vaše osobne podatke upotrebljavamo u sljedeće svrhe:
1. Radi obrade vaših zahtjievanih informacija, odnosno upita koje nam upućujete npr. putem obrazaca za kontakt, emaila, telefonskim putem.
2. Da bismo vam mogli poslati bilten ili robu koji ste naručili.
3.  Da bismo osigurali da vam se naša stranica prezentira na što učinkovitiji i interesantniji način.Dajete svoj pristanak slanjem podataka koje ste unijeli u određeni kontakt obrazac na web stranici. Slanje osobnih podataka (npr. ime, broj telefona, email adresa) nije obavezno te svako dijeljenje ovih podataka činite svjesno. Tražit će se Vaši dodatni osobni podatci ako ste, na primjer, zatražili dodatne informativne materijale ili ponudu, dogovorili sastanak ili nam poslali e-mail. Vaši podatci će se koristiti samo onoliko koliko je potrebno za obradu Vašeg zahtjeva.
Uporabom obrasca za kontakt dajete suglasnost da se kontaktne informacije koje ste unijeli u obrascu trajno snime u memoriju radi eventualnih povratnih pitanja.
Ako nam date svoj pristanak slanjem podataka, dodatno ćemo ih iskoristiti uz vaš pristanak i za promocije pa će Vaši podatci stoga biti pohranjeni u bazi podataka koju održava za HIDROSPOJ kako bi Vas informirali o proizvodima, uslugama i aktivnostima tvrtke. Vašu suglasnost za informiranje koristiti ćemo najviše 24 mjeseca od dana prvog pristanka ili od dana prestanka ugovorne obveze. Možete opozvati navedenu suglasnost u bilo kojem trenutku za ubuduće. Kako biste opozvali svoj pristanak, molimo pošaljite e-mail na info@hidrospoj.hr
Pratimo tekuće zakone i pravilnike koji se tiču marketinga. Nećemo koristiti Vašu e-mail adresu u druge svrhe, ukoliko nam niste dali svoj pristanak. Možete opozvati navedenu suglasnost u bilo kojem trenutku za ubuduće. Kako biste opozvali svoj pristanak, molimo pošaljite e-mail na info@hidrospoj.hr
Ukoliko ste s nama podijelili adresu svoje e-pošte, suglasni ste da se Vaša adresa e-pošte spremi u bazu email adresa potencijalnih klijenata, a potpisom ugovora o suradnji i/ili pružanju usluga dajete nam suglasnost da Vas pretplatimo na newsletter i šaljemo email poruke o informacijama, promocijama i posebnim ponudama.
Jamčimo da nećemo dijeliti ili prodavati Vašu e-adresu drugim tvrtkama
Slanjem zahtjeva imate pravo besplatno dobiti informacije o vašim osobnim podacima koji su pohranjeni. Sukladno Zakonu o zaštiti podataka imate pravo protiviti se obradi vaših osobnih podataka u reklamne svrhe. Također, prema zakonskim odredbama imate pravo na dopunu, izmjenu ili brisanje osobnih podataka. Molimo vas da se u takvim slučajevima javite pismeno na adresu sjedišta tvrtke ili e-mailom na info@hidrospoj.hr

4. Kolačići

4.1. Što su kolačići?
Kolačić je mala datoteka koja sadrži niz znakova koja se šalje na Vaše računalo kada posjetite web stranicu. Kada ponovno posjetite web stranicu, kolačić omogućava da stranica prepoznaje Vaš preglednik. Kolačići se u pravilu ne koriste za pohranjivanje osobnih podataka, ali se mogu koristiti za stjecanje uvida u korisničke sklonosti i druge podatake. Možete postaviti svoj preglednik da odbija sve kolačiće ili da Vas upozori kada se kolačić pošalje. Međutim, neke značajke web stranice ili usluge ne mogu ispravno funkcionirati bez kolačića pa preporučujemo da ih prihvaćate kako bi u potpunosti iskoristili mogućnosti naše web stranice.
Sve o kolačićima i kako ih isključiti možete pročitati na sljedećoj adresi : https://cookiesandyou.com/
4.2. Kolačići koji se koriste na ovoj mrežnoj stranici
„Ova mrežna stranica rabi Google Analytics, službu za mrežnu analizu društva Google Inc. („Google“). Google Analytics upotrebljava tzv. „kolačiće“, tekstualne datoteke, koje se pohranjuju na vašem računalu i omogućuju analizu vaše uporabe mrežne stranice. Informacije o vašoj uporabi ove mrežne stranice, koje prikuplja kolačić, u pravilu se prenose na poslužitelj društva Google u SAD i ondje pohranjuju. U slučaju aktivacije anonimiziranja IP adrese na ovoj mrežnoj stranici, Google vašu IP adresu skraćuje unutar država članica Europske unije ili drugim državama potpisnicama Sporazuma o Europskom gospodarskom prostoru. Puna IP adresa samo se u iznimnim slučajevima prenosi na poslužitelj drtušva Google u SAD i ondje skraćuje. Po nalogu vlasnika ove mrežne stranice Google će te informacije iskoristiti kako bi analizirao vašu uporabu mrežne stranice, izradio izvješća o aktivnostima na mrežnoj stranici te vlasniku mrežne stranice pružio ostale usluge povezane s uporabom mrežne stranice i interneta. IP adresa koju Google Analytics prenosi u okviru vašeg preglednika ne dovodi se u vezu s drugim podatcima društva Google. Pohranjivanje kolačića možete spriječiti odgovarajućom postavkom vašeg preglednika, no, upozoravamo vas da u tom slučaju nećete u potpunosti moći rabiti sve funkcije ove mrežne stranice. Uz to možete spriječiti da Google prikuplja podatke koji se odnose na vašu uporabu mrežne stranice, koje kolačić registrira, (uklj. vašu IP adresu) te da Google obrađuje te podatke i to na način da preuzmete dodatak za preglednik dostupan na sljedećoj poveznici (http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de <https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de>) te ga instalirate.
„Pobliže informacije o tome pronaći ćete na https://support.google.com/analytics/answer/6004245  (opće informacije o usluzi Google Analytics i zaštiti podataka). Obavještavamo vas da je Google Analytics na ovoj mrežnoj stranici proširen za kod „gat._anonymizeIp();“ kako bi se omogućilo anonimizirano prikupljanje IP adresa (tzv. IP maskiranje).“ *

Zaštita podataka i internetske stranice trećih osoba te društveni mediji
(1) Internetska stranica može sadržavati hiperveze do i od internetskih stranica trećih osoba. Ako pritisnete hipervezu neke od tih internetskih stranica, obratite pozornost na to da ne možemo preuzeti odgovornost niti jamčiti za vanjske sadržaje ili uvjete zaštite podataka. Molimo vas da provjerite važeće uvjete zaštite podataka prije nego što na tim internetskim stranicama ostavite svoje osobne podatke.
(2) Naša internetska stranica sadrži poveznice i nema dodatak za sljedeće društvene mreže: Facebook, Twitter, Youtube, Xing i LinkedIn, Google Plus. U slučaju uporabe ovih društvenih mreža obratite pozornost na njihove odredbe o zaštiti podataka.

5. Prijenos podataka trećim stranama

Ukoliko ste s nama podijelili osobne podatke, nećemo ih prosljeđivati trećim stranama bez Vašeg pristanka. Vaši osobni podatci prenosit će se trećim stranama samo koliko je potrebno za pružanje naše usluge ili ste nam za to dali suglasnost Nećemo prodavati, licencirati ili iznajmljivati Vaše osobne podatke trećim stranama. Možemo otkriti Vaše podatke kad u dobroj vjeri smatramo da je otkrivanje potrebno u skladu sa zakonima ili prema sudskom nalogu, ili radi zaštite prava, vlasništva ili sigurnosti drugih osoba, uključujući i našu vlastitu imovinu ili prava.

6. Sigurnost

Imajte na umu da se pristup trećih strana ne može u potpunosti isključiti ako se podatci prenose putem interneta. Budući da HIDROSPOJ još uvijek ne koristi šifrirane postupke prijenosa, zaštita od neovlaštenog pristupa ne može biti zajamčena. Ne možemo zajamčiti da se neke informacije ili osobni podatci neće zloupotrebljavati niti prosljeđivati trećim stranama. Ograđujemo se od odgovornosti prema Vama u slučaju takve zlouporabe ili objavljivanja. Ukoliko smatrate kako podaci koje sa nama dijelite nikako ne bi trebali izaći u javnost, nemojte ih dijeliti sa nama putem interneta.

7. Upiti i brisanje

Bit će nam zadovoljstvo dati Vam bilo kakve informacije o Vašim osobnim podatcima iz baze podataka na zahtjev. Ili obrisati Vaše podatke na Vaš zahtjev.

8. Pravo na žalbu

Ako ste mišljenja da smo prilikom obrade vaših podataka prekršili hrvatske ili europske propise o zaštiti podataka, molimo da nam se obratite kako bismo razjasnili eventualna pitanja. Svakako imate pravo uložiti pritužbu hrvatskoj Agenciji za zaštitu podataka, odnosno u slučaju promjene važećih propisa drugom tijelu koje će preuzeti njenu nadležnost, a od 25. svibnja 2018. godine i nadzornom tijelu unutar EU-a.
Potvrda identiteta: U slučaju dvojbe možemo zatražiti dodatne informacije radi provjere vašeg identiteta. To služi zaštiti vaših prava i privatne sfere.
Zlouporaba prava: Ako biste se nekim od navedenih prava koristili prečesto i s očitom namjerom zlouporabe, možemo naplatiti administrativnu pristojbu ili odbiti obraditi vaš zahtjev.

9. Promjene

Zadržavamo pravo na promjenu ovih informacija o zaštiti podataka u svako doba. Odgovarajuće promjene bit će objavljene ovdje, tako da možete saznati sve o njima u bilo kojem trenutku.